اظهارات رئیس هیئتمدیرۀ ماریکو دربارۀ نوآوری در تمام بخشهای کسبوکار
ماریکو شرکت تولیدکنندۀ کالای مصرفی در کشور هند است که خودم آن را تاسیس کردهام و هنوز رئیس هیئتمدیرۀ آن هستم. نطفۀ این شرکت با نوآوری محصول بسته شده است. ابتدا کارمند جوانی در «صنعت روغن بمبئی» بودم، شرکتی خانوادگی که پدر و پدربزرگم در سال 1948 تاسیس کرده بودند.
این شرکت سازنده و فروشندۀ روغن خوراکی، ترکیبات شیمیایی روغنی و عصارۀ ادویه بهصورت عمده بود. کسبوکاری با حاشیۀ سود نوسانی و رشد اندک، اما زمان زیادی را صرف تحلیل محصولات و عملیات، سفر بهجایجای هند برای مشاهدۀ رفتار مصرفکنندگان مناطق مختلف و گفتگو با آنها کردم.
همۀ این کارها برای این بود که بتوانیم محصولاتمان را دستهبندی کنیم و در قالب برندهای متنوعی بفروشیم. مدل کسبوکار مرسوم در هند را میشناختم، اما در سفرم به کشور آمریکا، رویکردهای متفاوت بازار را مشاهده کردم. وظیفۀ ما مشخص بود: باید در چارچوب شرکت والد، واحد کوچکتری برای تولید کالای مصرفی راهاندازی میکردیم.
هدف ما ارزشآفرینی از طریق نوآوری، شناسایی مسیرهای جدید رشد و بهرهگیری از بازارهای بکر بود. رونمایی از هر چیز جدید و تماشای رشد آن هیجانآور است؛ تمام افراد دخیل در این واحد نوپا چنین حسی را تجربه کردند، بهویژه خودم. بالاخره در سال 1990، کسبوکار ما آنقدر بزرگ شده بود که با برند خودش -ماریکو- از شرکت والد تفکیک شود. به همین ترتیب در دهۀ آتی به برند مشهوری در کشور تبدیل شد.
همیشه روی مطرح شدن ایدههای جدید، سعیوخطا روی آنها و عرضۀ بهترین محصولات به بازار تاکید داشتم. این پایبندی نهفقط به محصولات جدید، بستهبندی و بازاریابی بلکه در رویکردهای مدیریت استعداد و زنجیرۀ تامین و همچنین مدل کسبوکار ما نیز رسوخ کرد. موفقیت تنها در گرو بهرهگیری از نقاط قوت نیست؛ بلکه به ریسکپذیری، غلبه بر چالشها، یادگیری از اشتباهات، تکامل چشمانداز و گاهی بازآفرینی خودتان بستگی دارد. این موضوع هم برای سازمانها و هم برای افراد صدق میکند.
نظرات شما