ویروس کرونا زنگ هشداری برای مدیریت زنجیره تأمین است

banner
اغلب تیم‌های تدارکات که درگیر شیوع جهانی کووید-19 هستند، برای تأمین مواد اولیه و قطعات و محافظت از خطوط تأمین خود به شدت تلاش می‌کنند. آن‌ها اخبار مرتبط با اقدامات جهانی را دنبال می‌کنند اما بسیاری از اطلاعات ضروری مورد نیاز تیم‌های جهانی‌شان، موجود یا در دسترس نیست. در نتیجه واکنشی منفعلانه و ناهماهنگ به اختلال فعلی نشان می‌دهند و شرکت‌هایشان به شدت در حال آسیب‌دیدن هستند.
در مقابل، اقلیت کوچکی از شرکت‌ها، که قبل از فراگیری کرونا در ترسیم شبکه‌های تأمین خود سرمایه‌گذاری کرده بودند، آمادگی بهتری داشتند. آن‌ها شناخت بهتری نسبت به ساختار زنجیره‌های تأمین‌ خود دارند و به جای دست و پا زدن در دقیقه‌ی نود، از ابتدای ظهور یک اختلال بالقوه، به اطلاعات مهم دسترسی دارند. آن‌ها دقیقا می‎دانند که کدامیک از تأمین کنندگان، مکان‌ها، بخش‌ها و محصولات در خطرند، بنابراین می‌توانند در تضمین موجودی و ظرفیت مکان‌های جایگزین پیشرو باشند.

در دهه‌ی گذشته، علی رغم تحولات متعدد زنجیره تأمین به دنبال فجایع طبیعی (مانند فوران آتشفشان در ایسلند، زلزله و سونامی ژاپن، سیل تایلند و طوفان‌های ماریا و هاروی)، اغلب شرکت‌ها هنوز در برابر شیوع کووید-19 آمادگی ندارند. در پژوهش Resilinc که بلافاصله (در اواخر ژانویه و اوایل فوریه) به شیوع کووید-19 در چین پرداخت، از 300 پاسخ دهنده، هفتاد درصدشان اظهار کردند که هنوز به صورت دستی، در حال جمع آوری داده‌ها و ارزیابی مدلی برای شناسایی تأمین‌ کنندگانی هستند که در منطقه‌ی قرنطینه شده‌ی چین قرار دارند. دلایل و راه‌حل‌های بالقوه‌ی متعددی برای این مشکل وجود دارد:

برای مشاهده ادامه متن مقاله، اشتراک تهیه نمایید.

نویسنده

توماس کو پروفسور مدیریت زنجیره‌ی تأمین در دانشکده کسب‌وکار WP Carey دانشگاه ایالتی آریزونا است. او مدیر همکار در شتابدهنده پژوهشی شبکه‌های تأمین سازگار پیچیده(CASN-RA) است.  

دیل راجرز پروفسور دپارتمان مدیریت زنجیره‌ی تأمین در دانشکده کسب‎و‎کار WP Carey دانشگاه ایالتی آریزونا است.

بندیا وکیل مدیر ‎عامل و بنیان‌گذار Resilinc (ارائه‌دهنده‌ی خدمات ترسیم زنجیره تأمین و داده‌های کنترل ریسک) است. او عضوی از شورای مقاومت جهانی زنجیره‌ی تأمین است و در هیأت مشورتی مرکز حمل‌ونقل و تدارکات MIT فعالیت دارد.  

ذخیره و اشتراک گذاری

نظرات شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *