این حقیقت انکارناپذیر بازاریابی است: مردم تبلیغات را دوست ندارند. هنگام تماشای فیلمهای ضبطشده، بخش تبلیغات را جلو میزنند یا اشتراک ویژۀ سرویسهای استریم را میخرند تا تبلیغها نبینند. همانطور که میدانید، اینفلوئنسرها بهازای دریافت مبلغ معین، تبلیغاتی را در شبکههای اجتماعی انجام میدهند. آیا مردم از این نوع تبلیغات هم متنفرند؟ تحقیق جدیدی این موضوع را بررسی میکند.
به گفتۀ شونیوآن ژانگ، استادیار بازاریابی دانشکدۀ کسبوکار هاروارد و مگی چِنگ، دانشجوی دکترای دانشکدۀ کسبوکار هاروارد، شرکتها بودجۀ روزافزونی را صرف حمایت مالی از محتواهای یوتیوب، اینستاگرام و سایر پلتفرمها میکنند؛ بااینحال تحقیقات بسیار اندکی دربارۀ بازدهی این تاکتیک یا تاثیرش بر اینفلوئنسرها، دنبالکنندگان، پلتفرمها و برندها صورت گرفته است. محققان برای بررسی این موضوع، تمرکز خود را بر تعاملهای میان اینفلوئنسرها و دنبالکنندگانشان گذاشتند. به گفتۀ چنگ، «طبق نظرسنجیها برخی دنبالکنندگان از محتوای حمایتشده بیزارند، اما شواهد محکمی برای اثبات این موضوع وجود ندارد.
اینفلوئنسرها هم میدانند انتشار محتوای حمایتشده بدون تاوان نیست، اما از شدت عواقب آن اطلاعی ندارند.» ژانگ و چنگ، 861 اینفلوئنسر انگلیسیزبان در حوزۀ لایفاستایل و زیبایی و 85669 ویدئوی آنها در حدفاصل آگوست 2019 تا آگوست 2020 را تحلیل کردند. میزان اینگیجمنت -تعداد بازدیدها یا لایکها- و حامی مالی هر کدام از ویدئوها را زیر نظر گرفتند (طبق مقررات آمریکا، اینفلوئنسرها باید حامیان مالی محتواهایشان را بهصراحت اعلام کنند). همچنین مباحث کیفی ازجمله صدا، احساس و ظاهر اینفلوئنسر و همچنین زیباییهای بصری هر ویدئو را بررسی کردند. در نهایت تعداد دنبالکنندگان اینفلوئنسر پیش و پس از انتشار ویدئوها را مقایسه کردند. برای شناسایی تاثیر محتوای حمایتشده، اینفلوئنسرها به دو گروه تقسیم شدند: آنهایی که در دورۀ تحقیق، حداقل یک محتوای حمایتشده منتشر کردند و گروه دیگری که تنها محتواهای ارگانیک و بدون اسپانسر ساختند. سپس عواقب انتشار محتوای حمایتشده برای اینفلوئنسرها را بررسی کردند، درحالیکه همتایان بدون اسپانسرشان را در گروه کنترل جای دادند.
ذخیره و اشتراک گذاری
نظرات شما